Tornar

Neus Real Mercadal

Professorat de la UAB

Professora agregada

Edifici G5 – Despatx 109

neus.real@uab.cat

És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el 1994 va obtenir el títol de Master of Philosophy (Arts) en l’especialitat de Teoria de la Literatura a la Universitat de Birmingham (Gran Bretanya), on va fer una estada de docència i investigació de dos anys. El 2004 va obtenir el títol de doctora en Filologia Catalana (UAB).

Dedicada tant a l’ensenyament de la llengua i la literatura com a la divulgació literària en diversos àmbits docents i culturals des de 1991, l’any 2008 es va incorporar al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UAB, on des d’aleshores treballa a temps complet. Professora del Máster en Libros y Literatura Infantil y Juvenil des de la seva quarta edició, actualment és coordinadora del Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura (UAB) i responsable del Seminari de Coordinació de les Biblioteques Escolars de Salt (Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya).

En el camp de la investigació, entre 1994 i 2008 va formar part del Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània de la UAB (GELCC), es va especialitzar en les narradores de preguerra i ha publicat nombrosos treballs sobre la producció catalana dels segle XX. Membre del grup de recerca GRETEL des de 2009, actualment està fent recerca sobre l’educació literaria de la primera infància (0-6 anys), amb un focus especial en la formació bàsica de docents, i sobre la literatura infantil digital destinada a aquesta franja d’edat. Així mateix, forma part del consell de redacció de la revista Els Marges i dels consells assessors de diverses publicacions, com Bellaterra Journal of Teaching & Learning Language & Literature.