Tornar

Teresa Colomer

Investigadora principal

Catedràtica d’universitat
Edifici G5 – Despatx 129

teresa.colomer@uab.cat

 

Llicenciada en Filología Hispánica i Filologia Catalana; Doctora en Ciències del’Educació. Catedràtica de didàctica de la literatura de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dirigeix el grup de recerca GRETEL sobre les relacions entre lectura, literatura infantil i juvenil actual i educació literària a l’escola obligatòria. És autora demés de 250 publicacions sobre aquests temes.

Té quatre sexennis de recerca reconeguts. Ha obtingut el Premi de Pedagogia “Rosa Sensat” 1990 per Ensenyar a llegir, ensenyar a comprendre (amb Anna Camps), el “Cecilia Meireles” (Brasil) al millor llibre teòric publicat al 2003 per A Formaçaodo Leitor literario. Narrativa infantil e juvenil atual, el Premi de Pedagogia de la Fundació Enciclopèdia Catalana (2003 i 2004) i el “Edward B. Fry Book Award 2015” de la Literacy Research Association per l’obra Visual Journeys Through Wordless Narratives. An international Inquiry with Immigrant Children and “The Arrival (amb E.Arizpe i C.Martínez-Roldán). Ha impulsat iniciatives pioneres a Espanya com: el primer postgrau de Biblioteca escolar (1990-1993), l’únic màster oficial existent en Biblioteca escolar i promoció de la lectura i la primera Xarxa de recerca universitària sobre literatura infantil i juvenil (1999-2006).

Actualment dirigeix el Màster internacional en línia en Llibres i Literatura infantil i juvenil (organitzat per la UAB i el Banco del Libro de Veneçuela) i és directora del departament de Didàctica de la llengua, de la literatura i de les CCSS. És membre de 10 consells de revistes educatives, ha estat jurat de diversos premis de literatura infantil i juvenil i d’assaig i ha realitzat múltiples cursos i conferències de formació permanent dels docents en més de 15 països europeus i llatinoamericans.