Tornar

La Lluna, la terra i el Sol

Escala, Jaume

Il·lustracions:

Carme Solé Vendrell

Editorial: Comanegra
Any: 2018
ISBN: 978-84-17188-39-9
Edat: (0-6)

La Lluna, la terra i el Sol és una obra de la reconeguda il·lustradora catalana Carme Solé Vendrell, de la qual n’acaben de veure una exposició retrospectiva al Palau Robert de Barcelona. Allà, Carme Solé diu d’aquest llibre:

“Amb La Lluna, la Terra i el Sol trobo la llibertat que tant havia cercat. Aquest llibre marca clarament un canvi que em porta cap a la pintura. És el meu homenatge particular al gran mestre Joan Miró, al seu art tan ple de personatges i colors.”

I efectivament, l’adscripció mironiana presideix aquesta obra esplèndida de color i moviment. Publicat per primera vegada a Düsseldorf l’any 1994 i a Catalunya l’any 2001, a l’editorial Magenta, ara Comanegra l’edita de nou, amb un format una mica més petit i inserint el text, breu, en les imatges. I és així, que els tres astres dansen pel firmament sota la mirada de les estrelles: el nostre planeta blau, amb cabellera vegetal que en representa la vida que conté, una lluna de Miró i un sol que omple la doble pàgina de grocs i vermells potents giravolten, tot remetent a la realitat científica de “La Lluna al voltant de la Terra i la Terra al voltant del Sol” i fins i tot al joc d’eclipsis. Es tracta d’una cançó, una dansa, una representació astronòmica, uns personatges expressius i, sobretot, una gran oferta de bellesa per deixar-se envair a cada pàgina. Tan espectacular com simple i proper per als infants. Un bany de color i benestar que perdurarà en l’imaginari dels lectors.

Teresa Colomer