Tornar

Oso quiere contar una historia

Stead, Philip C.

Il·lustracions:

Erin E. Stead

Traductors:

Pilar Armida

Editorial: México: Océano Travesía
Any: 2013
ISBN: 978-607-735-107-8
Edat: (0-6)

Oso quiere contar una historia es un llibre del tot adequat per a llegir junts amb els petits. Com el títol avança, tracta d’un ós que té ganes d’explicar una història abans d’hivernar. Ho intenta successivament amb els seus amics: una rata, un ànec, una granota i un talp. Però finalment haurà d’esperar la primavera per tornar a saludar cadascun dels altres animals i poder-los reunir per explicar la història. El problema és que l’ha oblidat. I ara la història es confegirà a partir del resum del que ha passat:

“Entonces Ratón exclamó:
-Tal vez tu historia se trataba de un oso.
-O tal vez trataba sobre los preparativos antes de que llegarà el invierno –dijo Pato”.

Així que el conte acaba amb la mateixa frase amb què ha començat. Ara sabem que és l’ós qui explicarà exactament la mateixa història que acabem de llegir i la contraportada tanca el llibre amb la reunió de tots els animals d’esquena.
Un conte tranquil, que transmet la calidesa amical sense enfarfegaments, que juga amb la metaficció i que té un ritme exacte de petites seqüencies que van i tornen, admirablement acompanyades per la seqüenciació de les imatges, unes imatges d’aquarel.la igualment essencials en els elements dibuixats i entre les que destaca la gran expressivitat del cos gran i pelut de l’ós.

Teresa Colomer